AIFD Yönetim Kurulu üyeleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti

22.09.2016

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu başkanlığındaki heyet, 22 Eylül 2016 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. Sektörü yakından tanıyan Bakan Akdağ’ın yeniden bu görevi üstlenmesinden duydukları memnuniyeti belirten AIFD yönetim kurulu üyeleri, Akdağ’ın icraatçı karakterine uyum sağlamaya söz verdi.

Görüşmede Bakan Akdağ aynı masada olduklarını, uzun vadeli düşünüp sorunlara birlikte çözüm aramak gerektiğini ifade etti. AIFD yetkilileri, sektörün gelişmesi konusunda hükümet ile işbirliği içinde her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

AIFD yönetimi Sağlık Bakanı Akdağ’ı 26 Eylül 2016 Pazartesi günü ve 27 Eylül 2016 Salı günü Ankara’da gerçekleşecek iki ayrı etkinliğe davet etti. Bakan Akdağ, programının elvermesi halinde 26 Eylül’deki “İlaç Üretim ve İhracat Raporu”nun lansmanına, ertesi gün de yurtdışından gelecek sektör kuruluşları EFPIA ve PhRMA temsilcileri ile yapılacak yıllık toplantıya katılmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.