AIFD BIO Startup Programı Başvuru Almaya Devam Ediyor

19.02.2019

AIFD üye firmalarından MSD’nin TEPAV işbirliğiyle 2016 yılında başlattığı BIO Startup Programı, 2019 yılından itibaren AIFD-ReDis Innovation işbirliğinde yürütülecek. Biyoteknoloji alanındaki girişimcilerin küresel bağlantılara erişiminde ve büyümesinde hızlandırıcı rol oynamayı amaçlayan BIO Startup Programı için başvuru süreci devam ediyor.

Türkiye’deki süreci tamamlayarak jüri tarafından seçilecek 5 biyogirişimci, 2-6 Haziran tarihlerinde Philadelphia’da düzenlenecek BIO Entrepreneurship Bootcamp ve BIO Convention’a katılma şansına sahip olacak. Bu girişimciler etkinlik süresince yatırımcılar, küresel şirketler, inkübasyon merkezleri gibi uluslararası ekosistemin farklı aktörleri ile bir araya gelebilecek.

Odağı sağlık biyoteknolojisi olarak belirlenen, Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup için başvurular 6 Mart 2019 tarihine kadar www.biostartup2019.com adresinden devam ediyor.

BIO Startup Program Başvuruları Yoğun İlgi Gördü

BIO Startup Programı kapsamında başvurusu uygun görülerek kabul edilen biyogirişimcilere, online eğitim ve mentorluk programının sağlandığı program başvuruları yoğun ilgi gördü. Başvurularının online olarak devam ettiği BIO Startup program başvuruları neticesinde kabul gören adaylar, online biyogirişimcilik eğitimine tabi tutulacak. Eğitimini tamamlayan girişimciler, İstanbul’da üç günlük biyogirişimcilik kampına girerek uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden eğitim alacak ve ayrıca AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip olacak.

Programa katılacak biyogirişimciler ek olarak TÜSEB (Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı) himayesinde 18-19 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek “Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İşbirlikleri” sempozyumu kapsamında BIO Startup Demo Day’de sunumlarını yapacak. BIO Convention, işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak için önemli bir fırsat sunuyor.

2017 BIO Startup Program Kazananlarından BIO Startup Yorumları