AIFD, BIOEXPO “Biyobenzer İlaçlarda ArGe’den Regülasyona Güncel Yaklaşımlar” Sempozyumu’nda

05.04.2021

7-9 Nisan 2021 tarihleri arasında, TİTCK, TÜSEB ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı katkıları ile biyoteknoloji ve biyobenzer ilaçların tematik olarak işlendiği BIOEXPO Yaşam Bilimleri Platformu düzenleniyor.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin kurumsal sponsoru olduğu “Biyobenzer İlaçlarda ArGe’den Regülasyona Güncel Yaklaşımlar” Sempozyumu ise 8-9 Nisan 2021 tarihleri arasında BIOEXPO ile eş zamanlı, çevrimiçi gerçekleşecek.

Sempozyumun açılış konuşmaları TİTCK Başkanı Doç. Dr. Tolga TOLUNAY ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan AKDOĞAN ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir SEZER tarafından yapılacak. İki gün sürecek sempozyum sekiz oturumdan oluşuyor.

Biyobenzer ilaçlar sempozyumunun ilk günü olan  8 Nisan 2021 günü 16.00-17.30 saatleri arasında Prof. Dr. Ali Demir SEZER’in başkanlık yapacağı “ Biyobenzer İlaçlarda Regülasyon, Proje Destek Programları ve Fikri Haklar” panelinde, AIFD Genel Sekreteri Ümit DERELİ panelistler arasında yer alıyor.

Sempozyumun ikinci günü olan 9 Nisan 2021 tarihinde ise  12.40-14.10 saatleri arasında AIFD moderasyonunda ve Ümit DERELİ’nin başkanlığında “ Biyoteknolojik İlaçlarda Sürdürülebilirlik İçin Küresel ve Ulusal Yaklaşımlar “ paneli gerçekleşecek. Panelin konuşmacıları, Prof. Dr.  Alper B. İSKİT, Prof. Dr. İrfan ÇİÇİN,  Prof. Dr. Muhlis Cem AR ve Güray KARACAR olacak.

BIOEXPO Online 2021 ile eş zamanlı 7-9 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek etkinlikler;
* Biyobenzer İlaçlar Sempozyumu
*
Öncelik Biyogüvenlik Paneli
*
Biyogirişimcilik Zirvesi
*
Tanı Teknolojileri Paneli
*
Bio İstanbul
*
Nanoteknoloji Gelecek
*
Teknik Seminerler

Yaşam bilimleri endüstrisinin bu büyük buluşmasına kamu otoritesi, akademi, endüstri ve genç bilim insanlarından oluşan 1.500’e yakın uzmanın katılması bekleniyor. Tüm katılımcılar ile online sohbet etme, görüntülü görüşme yapma ve bilgi alma imkanını yakalamak için BIOEXPO dijital platforma online kayıt olmak gerekiyor.