AIFD’nin COVID-19 salgını ile mücadeleye verdiği destek sürüyor.

22.04.2020

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD), COVID-19 salgınına karşı yürütülen ulusal ve uluslararası mücadelede, sağlık sisteminin mevcut süreçteki ihtiyaçlarını giderme noktasında sağlık otoriteleriyle düzenli olarak görüşme halindedir. Bu süreçte yaşam mücadelesi veren hastalara, sağlık kurumlarına ve büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarına destek olmayı öncelikli sorumluluğu olarak görmektedir.

AIFD COVID-19 salgını ile mücadeleye için ilk desteğini yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne acil ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdi. Bununla birlikte, COVID-19 salgını başladığı günden bu yana ülkemiz tedavi protokolünde yer alan ilaçları Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz hibede bulunan üyeler, her türlü işbirliği konusunda yetkililer ve Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerine devam etmektedir.

Ülkemizde 10 üretim tesisi bulunan ve son üç yılda toplamda 2,6 milyar dolarlık yerli üretim çıktısı sağlayan yenilikçi üyeleriyle, Türkiye sağlık sisteminin ihtiyaçlarını karşılama seferberliğinde yer almaya ve ülkemizin ihtiyaçlarına çözüm sunmak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.