Yenilikçi İlaçlar İnisiyatifi (IMI) COVID-19 Salgını Çağrısı

02.03.2020

AIFD’nin de üyesi olduğu EFPIA (Avrupa İlaç Sanayi ve Dernekleri Federasyonu) tarafından yayımlanan duyuruya göre;

AB Komisyonu ve EFPIA tarafından hayata geçirilen dünyada sağlık alanındaki en büyük kamu-özel sektör işbirliği olan Yenilikçi İlaçlar İnisiyatifi (IMI) yeni koronavirüs salgınının üstesinden gelinmesine yönelik terapötik ve tanıyı kapsayan teklifler için ‘hızlı ve tek aşamalı’ 45 milyon Euro bütçeli bir Çağrı hazırlıyor.

Mart ayının ilk günlerinde yapılacak Çağrı, aşağıdakilerin geliştirilmesine odaklanıyor:

  • Mevcut COVID-19 salgını ve/veya gelecekteki koronavirüs salgınlarını ele almak için terapötik çalışmalar
  • COVID-19 ile enfekte olmuş kişilerin hızlı ve güvenilir bir şekilde tanımlanması için gerekli tanı çalışmaları

Önleyici aşılar, söz konusu Çağrıya dahil değildir.

Dünya Sağlık Örgütü COVID-19 salgınının uluslararası çapta endişe duyulan bir halk sağlığı acil durumu olduğunu resmi olarak ilan etti. Bu durum ışığında, yapılacak teklif çağrısı için hızlı yanıta ihtiyaç duyulacak ve teklif göndermek için belirlenecek süre, normalden daha kısa olacaktır.

Yapılacak Çağrı tek aşamalıdır. Bu doğrultuda EFPIA üyesi şirketler ve/veya IMI Bağlı Ortakları ilk andan itibaren başvuran konsorsiyumunun bir parçası olacaktır.

Hazırlanan taslak Çağrı metni ve ilişkili bir soru-yanıt dokümanına halihazırda IMI web sitesinde yer alan Future Topics sayfasından erişilebilmektedir.

IMI ayrıca, 4 Mart Çarşamba günü 14:30’da (CET) potansiyel başvuranlar için bir web semineri düzenleyecektir. Kayıt ücretsiz ve zorunludur. Kayıt için: http://bit.ly/2v0niiQ