6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı tamamlandı

05.11.2019

29-31 Ekim 2019 tarihleri arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde ve TÜSEB’in bilimsel desteğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen ve ana teması “Biyoteknoloji” olarak belirlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı tamamlandı.

Kurultayın 31 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen “Türkiye’de Sağlık Biyoteknolojisi” oturumunda AIFD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mete Hüsemoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Dr. Hüsemoğlu yaptığı konuşmada ülkemiz ilaç endüstrisinin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak ve dünya ilaç değer zincirinde ülkemizi daha üst konuma taşımak için, biyoteknoloji alanında gerekli ekosistemin hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Kurultay kapsamında düzenlenen TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve TÜSEB Teşvik Ödülleri Töreni’nde Prof. Dr. Seza Özen ve Prof. Dr. Özcan Erel’e “TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü” verildi. Bilime uluslararası düzeyde yaptığı önemli katkılardan ötürü Dr. Dilek Gürsoy’a plaket verilirken, “TÜSEB Teşvik Ödülü”nü Prof. Dr. Safa Barış, Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ ve Doç. Dr. Engin Özçivici aldılar. Törende bilim insanlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.