AIFD’den üyelerine COVID – 19 ile ilgili öneriler

25.03.2020

AIFD, saha ekiplerinin yüz yüze saha ziyaretlerini durdurmalarını tavsiye ettikleri 13 Mart tarihli duyurusunun devamı niteliğinde, halk sağlığı konusunda sorumlulukları ve duyarlılıkları doğrultusunda, içinde bulunulan küresel COVID-19 salgını nedeniyle ve virüsün daha fazla yayılımına izin vermemek amacıyla aşağıdaki önerilerde bulundu.

Sahada görev yapan bütün çalışanlarımızın, yüz yüze saha çalışmalarını Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun bu konuda yayınladığı karar doğrultusunda, yeni bir bilgilendirme yapılıncaya kadar durdurmaları gerekmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın da konuyla ilgili çağrıları doğrultusunda ofis çalışanlarının uygun görüldüğü şekilde ve mümkün olduğunca uzaktan çalışmasının önemine vurgu yapmak istiyoruz.

AIFD olarak bu zor dönemde Türk halkının ilaca erişimini sağlamak için paha biçilemez bir çaba gösteren, üretimde, tedarikte ve diğer kritik iş alanlarında işleri başında görevlerini sürdüren bütün çalışanlarımıza minnet ve takdirlerimizi sunuyoruz.

Son olarak ilaç sektöründe çalışan herkes için, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki en güncel önerilerini yakından izlemenin ve ödün vermeden uygulamanın da en önemli sorumluluk olduğunu anımsatmak istiyoruz.