BIO Startup Program 2022 Biyogirişimcilik Kampı başladı

18.04.2022

AIFD tarafından desteklenen, ReDis Innovation’ın yürütücülüğünü üstlendiği BIO Startup Program 2022’ye katılacak biyogirişimciler belirlendi. Biyoteknolojide gelecek vadeden girişimcilerin büyümelerine katkı sağlamak üzere bu yıl 6.kez gerçekleştirilen programa, 14 biyogirişim dahil oldu.  

13 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşecek BIO Startup Demo Day öncesinde biyogirişimciler, 11- 29 Nisan tarihlerinde düzenlenen Biyogirişimcilik Kampı’na katılıyorlar.

Biyoteknoloji alanında gelecek vadeden girişimcilerin projelerini büyütebilmeleri adına her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı olan BIO Startup, 2022’de de büyük bir ilgi gördü. AIFD ve ReDis Innovation’ın katılımı ile gerçekleşen Tanışma ve Koordinasyon Toplantısı’nda bu yılki programa katılma hakkı kazanan 14 startup kısaca projelerini anlatırken, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen BIO Startup Programlarından mezun olan girişimciler de birikim ve deneyimlerini paylaştı.

Girişimciler sektörün deneyimli isimleriyle bir araya gelerek projelerini geliştirecekler

Biyogirişimcilik Kampı kapsamında, 11-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çevrimiçi etkinliklerde biyogişirimciler, Ürün & Pazar Analizi Eğitimi, Yatırımcı Görüşmelerine Hazırlık Odağıyla Finansallar Eğitimi, Biyogirişimciler için Regülasyon, Sertifikasyon ve Uluslararasılaşma Stratejileri, Yatırımcı/İş birliği Görüşmelerine Hazırlık Odağıyla Sunum gibi alanlarda uzmanlardan ve AIFD üyesi şirketlerin gerek yereldeki gerek globaldeki yöneticilerinden eğitim alacaklar. Girişimlerin büyüme yolculuklarına katkı sağlamak üzere düzenlenen programda gelişim odaklı etkinliklerin yanı sıra biyogirişimcilerin bire bir olarak mentorluk görüşmelerine katılmaları sağlanacak. Girişimciler, bire bir mentorluk görüşmeleri kapsamında AIFD üyesi yerel ve global şirket yöneticilerinin katılımıyla sektöre dair bilgilerden girişimlere yönelik iş birliği modellerine, pazar analizi ve ticarileşmeden fikri haklar ve lisanslamaya kadar birçok farklı alanda bilgi paylaşımlarından faydalanabilecekler.

Katılımcılar aldıkları mentorluk sayesinde, projelerine dair analizlerini uzmanlarla değerlendirme, regülasyon ve sertifika süreçleri hakkında bilgi edinme Demo Day etkinliği için final sunumları için görüş alma imkanı bulacak.

Biyogirişimcilik Kampı sürecinde eğitimleri ve mentorluk görüşmelerini tamamlayan startuplar, 13 Mayıs 2022 Cuma günü gerçekleştirilecek olan BIO Startup 2022 Demo Day etkinliğinde sunumlarını yaparak programı başarıyla tamamlayacaklar.

BIO Startup Program 2022’ye kabul edilen 14 biyogirişimci ve faaliyet alanları şu şekilde:

Nanomy: Nanopartiküler yeni ilaç taşıyıcı sistemlerin üretilmesinde kullanılacak cihaz ve ekipmanların tasarlanmasına odaklanıyor.

Integrio: İlaç firmalarının manuel ilerlettiği süreçleri dijitalizleştirerek operasyonel mükemmellik sağlıyor, eczanelerle yaşanan kopuk iletişimi güçlendirerek köprü görevi gören B2B temelinde hizmet vermeyi planlıyor.

Selek Arge ve İnovasyon Ltd. Şti.: Bilimsel tecrübenin tanı ve tedaviye yardımcı enstrümanlara inovatif bakışla aktarılarak ticari çıktılar oluşturulmasına odaklanıyor.

GetDeHealth: Dijital sağlık girişimi olarak kendi ürettiği yeni nesil evde tanı kitlerini mobil uygulamaya entegre ederek dijitalleştiriyor ve bunları kullanıcıların bulunduğu konuma saatler içinde iletebiliyor.

HiDNA: Dijital sağlık girişimi olarak, CRISPR Valley, tüm CRISPR teknoloji yöntemlerinin tek bir çatı altında topluyor.

Porion Biyoteknoloji: Çölyaklılar için her türlü besinin içerisindeki 20 ppm’e kadar gluteni dakikalar içerisinde tespit edebilen, şarj edilebilir, çantada taşınabilir bir cihaz geliştiriyor.

Argeron Magoten: Canlı vücudunda cilt içi, cilt altı veya kas içi enjeksiyon yapılma ihtiyacı olan durumlarda kullanılan, güvenli ve kolay bir kullanım sağlayan manyetik otomatik enjektör geliştiriyor.

Alice and the White Rabbit Biotech: Aralarında beyin omurilik sıvısı da bulunan insan vücut sıvılarını ölçmek üzere hızlı ve zarif yöntemler geliştiriyor.

Omıca Araştırma İnovasyon Ltd Şti: Türkiye’nin ilk hayvan testlerine alternatif yapay deri temelli test platformunu ortaya koyuyor.

NatCo Natural: Tarımsal atık ve yan ürünlerini kullanarak sıfır atık ve yeşil kimya prensipleriyle katma değeri yüksek biyoaktif kozmetik ham maddeleri üreterek ekonomik kozmetik ham maddeleri üretmeye odaklanıyor.

Setint AI Hastane: Yapay zeka modellemesi kullanılarak uzaktan hasta izleme ve takip sistemi geliştiriyor.

Beşinci Mevsim: Yerli ve milli üretim ile Türkiye’nin ilk atmosferik kabininin tasarlanması ve sanayiye uyarlanmasına odaklanıyor.

Kivi Technologies: Diş ve diş etinin 3 boyutlu modelini oluşturmaya yarayan cihaz ve teknolojiler geliştiriyor.

KuartisMED: Biyomedikal girişim olarak, yeni doğanlara odaklı, esenlik hali ve sağlık hizmetleri için yenilikçi ürünler geliştiriyor.